SANOAT KORXONALARINI YASHIL TEXNOLOGIYALAR ORQALI RIVOJLANTIRISH YO‘LLARI - Turg‘unov, Jasurbek; Rustamov, Muhammadazizxon (University Research Base, 2024)
Ushbu maqolada yashil texnologiyalar tushunchasi, uni iqtisodiyotni rivojlantirishdagi o’rni haqida so’z yuritilgan. Maqolada yashil texnologiyalarning sanoat korxonalar faoliyatiga tadbiq etish yo’llari, ushbu texnologiyalarni joriy qilishning afzalliklari haqida so‘z yuritilgan. Shuningdek ushbu maqolada yashil texnologiyalar orqali iqtisodiy o‘sishga erishish imkoniyatlari tahlil etilgan. Maqolada yashil texnologiyalarni amaliyotga sanoatga joriy etish bo‘yicha xulosa va takliflar bildirilgan.