O‘ZBEKISTONDA RAQAMLI TRANSFORMATSIYA JARAYONI: MUAMMOLAR VA RIVOJLANISH YO'NALISHLARI - Xursanaliyev, Asrorbek; Elmurodov, Mukhammadkodir (University Research Base, 2024)
Ushbu maqola O'zbekistonda raqamli iqtisodiy transformatsiya jarayonining hozirgi holati, muammolari va kelajakdagi rivojlanish istiqbollarini tahlil qiladi. Maqolada raqamli texnologiyalarning mamlakat iqtisodiyotiga ta'siri, internet qamrovining kengayishi, davlat xizmatlarining raqamlashtirilishi va raqamli valyutalar kabi zamonaviy texnologiyalar joriy etilishining ahamiyati muhokama qilinadi. Shu bilan birga, malakali kadrlar yetishmovchiligi, infratuzilmaning rivojlanmaganligi kabi mavjud to'siqlar ham o'rganilgan. O'zbekistonning xalqaro raqamli transformatsiya tajribalaridan foydalanishi va iqtisodiy o'sishni jadallashtirish uchun zarur bo'lgan chora-tadbirlar ko'rib chiqilgan. Maqola raqamli iqtisodiy rivojlanishning muvaffaqiyatli amalga oshirilishi mamlakatning jahon bozoridagi raqobatbardoshligini oshirish imkoniyatlarini ochib berishini ta'kidlaydi.