MAMLAKATIMIZDA HUDUDIY MIQYOSDA KICHIK BIZNESGA SARMOYA KIRITISH BO‘YICHA TADQIQOTLAR - Toxirov, Rustam (University Research Base, 2024)
Ushbu tadqiqot kichik biznesga sarmoya kiritishning mamlakatimiz hududiy rivojlanishiga ta'sirini o‘rganishga bag‘ishlangan. Tadqiqotda kichik biznesning iqtisodiy o‘sishdagi o‘rni, hududiy iqtisodiyotdagi ahamiyati va sarmoya kiritishning samaradorligi tahlil qilinadi. Asosiy e'tibor kichik biznes sub'ektlariga davlat tomonidan ko‘rsatiladigan qo‘llab-quvvatlash choralari, kredit va subsidiyalar, soliq imtiyozlari kabi omillarni o‘rganishga qaratiladi. Tadqiqotning amaliy ahamiyati shundaki, unda kichik biznesni rivojlantirish bo‘yicha samarali strategiyalar va tavsiyalar ishlab chiqiladi. Tadqiqot natijalari hududiy siyosatni takomillashtirish, kichik biznesni qo‘llab-quvvatlash va tadbirkorlik muhitini yaxshilash uchun foydalaniladi. Shuningdek, tadqiqot hududiy investitsiya loyihalarini rejalashtirishda va amalga oshirishda yordam beradigan amaliy uslubiy ko‘rsatmalarni ham o‘z ichiga oladi. Mazkur tadqiqot kichik biznesga sarmoya kiritish orqali hududlarning iqtisodiy va ijtimoiy rivojlanishini jadallashtirish, yangi ish o‘rinlari yaratish va aholining turmush darajasini oshirish imkoniyatlarini ko‘rsatib beradi. Shu bilan birga, mamlakatimizning barcha hududlarida kichik biznesning rivojlanishi uchun teng sharoitlar yaratish va investitsion muhitni yaxshilash bo‘yicha takliflar ishlab chiqiladi.