SHAXS OG'ISHGAN XULQINING PSIXOLOGIK KORREKSIYASI - Asilova Sanobar Xatamboyevna; Abdullayeva Ma’suma (University Research Base, 2024)
Deviant xulq-atvor - jamiyatning huquqiy va ma’naviy me’yorlaridan og‘ishgan harakatlar tizimi. Deviant xulq-atvorga alkogolizm, narkomaniya, shaxvoniy buzuqlik, suitsidal harakatlar va hokazolar kiradi. Jamiyat normalariga buysunmaydigan, huquq-targ`ibot organlari tomonidan jazolanadigan, jinoiy javobgarlikka tortiladigan harakatlar majmui – delikvent xulq hisoblanadi. Maqolada ushbu masalalarning psixologik korreksion jihatlari keltiriladi.