XIZMAT KO‘RSATISHNI RIVOJLANTIRISHNING TASHKILIY-HUQUQIY ASOSLARI - Ergasheva, Aziza (University Research Base, 2024)
Xizmat ko‘rsatish sohasi sanoat va ishlab chiqarish tarmoqlaridan ikki baravar ko‘p, shuningdek jahon iqtisodiyotining 63,6 foizini tashkil qiladi. Amerika Qo‘shma Shtatlari dunyodagi eng katta xizmat ko‘rsatish sohasiga ega mamlakat hisoblanadi. Xizmat ko‘rsatish sohasining o‘ziga xos xususiyatlariga ega: xizmatlar ishlab chiqarilmaydi va ularni tashish mumkin emasligi; xizmatni yetkazib berish va iste’mol qilishni ajratish mumkin emas; xizmatlar bir vaqtning o‘zida ishlab chiqarilishi va iste’mol qilinishi; xizmatlarni kelajakda foydalanish uchun saqlab bo‘lmasligi kabilar.