XULQ-ATVOR MOLIYASINING ASOSLARI VA UNING INVESTORLARNING QAROR QABUL QILISHDAGI O’RNI - Yuldasheva, Nilufarxon (University Research Base, 2024)
Xulq-atvor moliyasi investorlarning qanday va nima uchun ko'pincha mantiqsiz harakat qilishini tushuntirish uchun iqtisodiy nazariya bilan psixologik tushunchalarni birlashtiradi. Ushbu tezis global bozorlar kontekstida xulq-atvorli moliyaning ahamiyatini, turli modellarni o’rganib, uning investorlarning xatti-harakatlari va bozor dinamikasiga ta'sirini ko'rsatadigan real misollar beradi. Qaror qabul qilishga turtki bo'lgan kognitiv tarafkashliklar va hissiy ta'sirlarni tan olgan holda, investorlar va siyosatchilar moliyaviy bozorlarning murakkabliklarida yaxshiroq harakat qilishlari haqida firk yuritadi va foydalanuvchi uchun umumiy ma’lumotlarni taqdim etadi. Xulq-atvor moliyasi va uning iqtosodiyot hamda investorni qaror qabul qilishidagi ashamiyati haqida muhokama qiladi.