MOLIYAVIY HISOBNING XALQARO STANDARTLARI (IFRS) BO’YICHA MOLIYAVIY HISOBOTNI TAYYORLASHNING KONSEPTUAL ASOSLARI - Matkuliyeva, Sanabar; Saidova, Marhabo (University Research Base, 2024)
Moliyaviy hisobning xalqaro standartlari (MHXS) iqtisodiyotni modernizatsiyalash sharoitida xalqaro hisob tizimi taraqqiy ettirilishida) muhim o‘rin tutadi. Moliyaviy hisobotni tayyorlash uchun foydalaniladigan buxgalteriya tamoyillarini xalqaro miqyosida bir shaklga keltirish maqsadida Buxgalteriya hisobining xalqaro standartlari bo’yicha Qo’mitasi (MHXSQ) tuzilgan. Ushbu Qo’mita tomonidan Moliyaviy hisobotning xalqaro standartlari (MHXS) ishlab chiqilib chop etilgan va hamma joylarda tadbiq etish va rioya qilish uchun tavsiya etilgandir.