MARKETING TADQIQOTLARI – EKSPORT SALOHIYATINI OSHIRISHNING STRATEGIK YOʻNALISHI SIFATIDA - Xojiyev, Elshod (University Research Base, 2024)
2024-yilning 18-yanvar kuni Prezident Shavkat Mirziyoev raisligida “2024 yilda investitsiya, eksport va xalqaro hamkorlik sohalarida amalga oshirilishi lozim bo‘lgan ustuvor vazifalar” yuzasidan o‘tkazilgan videoselektor yig‘ilishida bugungi kunda O‘zbekiston Respublikasidan eksport qilinayotgan eksportning 50 foizi 4 ta bozorga – Rossiya, Xitoy, Qozog‘iston va Turkiyaga to‘g‘ri kelishi ta’kidlandi. Yoki, eksportning asosiy qismini tashkil qiladigan 20 turdagi mahsulot 1 ta bozorga bog‘liq bo‘lib qolganligi ko‘rsatib o‘tildi.