YOSH SHAXSLARDA PSIXOLOGIK STRESSGA JAVOBAN METABOLISM REAKTSIYALARI - Shokirova, Oygul (University Research Base, 2024)
Har bir yosh davrning psixologik xususiyatlarini hisobga olgan holda ta’limiy-tarbiyaviy ta’sir o’tkazish insonda o’z vaqtida o’zini o’zi anglashni vujudga keltiradi. Bolada o’zini o’zi anglash tuyg’usi qancha erta uyg’onsa, shaxsiy nuqtai nazar, o’z huquqini o’zi his etish, o’zining aqliy va jismoniy imkoniyatlarini baholash shunchalik tez paydo bo’ladi. Ushbu maqolada inson ruhiyatining sog’lom tutishi, stress, depressiya holatlariga tushmaslik, sog’lom ruhiyat sari psixologik maslahatlar to’g’risida fikr mulohazalar yuritilgan.