BOSHLANG’ICH TA’LIMDA O’QUVCHILARNING MUSTAQIL FIKRLASH QOBILIYATLARINI RIVOJLANTIRISH - Inoyatova, Dilnoza (University Research Base, 2024)
Mazkur maqola boshlang‘ich ta’limda o‘quvchilarning mustaqil fikrlash qobiliyatlarini rivojlantirishga bag‘ishlanadi. Maqolada bu boradagi pedagogik yondashuvlar va ularning amaliy jihatlari tahlil qilinadi. Muammoli o‘qitish, proektlar asosida o‘qitish, ochiq savollar bilan ishlash va debatlar kabi yondashuvlarning o‘quvchilarning mustaqil fikrlash qobiliyatlarini shakllantirishdagi roli ko‘rsatib beriladi. Maqolada, shuningdek, o‘qituvchilarning mustaqil fikrlash qobiliyatlarini rivojlantirishdagi o‘rni ham ta’kidlanadi.