TARBIYA DARSLARIDA TA’LIM JARAYONINI TASHKIL ETISHDA SHAXSGA YO‘NALTIRILGAN TA’LIM - Valixanova, Nigora (University Research Base, 2024)
Tarbiya fanlarida yangi pedagogik texnologiyalarni, xususan, shaxsga yo‘naltirilgan ta’limni qo‘llash o‘quvchida ijodkorlik, tanqidiy tafakkur, muloqotga kirishuvchanlik va moslashuvchanlik kabi qobiliyatlarning shakllanishida muhim ahamiyat kasb etadi. O‘quvchi shaxsiga yo‘naltirilgan ta’lim – o‘quvchi shaxsiy imkoniyatlariga moslashtirilgan pedagogik muhitni hamda ta’lim-tarbiya jarayonini tashkil etishni nazarda tutadi.