ИЛМИЙ НАЗАРИЯЛАР КОНТЕКСТИДА ИНСОН КАМОЛОТИ: фаоллик феномени мисолида - Садриддинов, Суҳроб (University Research Base, 2024)
Фаолликни илмий ўрганиш фалсафа, социология, психология каби фан тармоқлари дорасида тадқиқ этиладиган мавзу саналиб, бу кунга қадар мазкур соҳада бир қатор изланишлар олиб борилганлигига қармасдан, инсон камолоти жараёнини турли деструктив таъсирлардан ҳимояланиш назари асосида мазкур мавзу чуқур ўрганилмаган. Деструктив таъсирлар деганда, инсон ҳаёти ва фаолиятини барқарор ривожаланишига ғов бўлувчи террористик ва сепаратстик ҳаракатлар, миллий қадриятларни ўрнига сохта қадриятларни киритиш йўлига ҳаракатларни кузатилиши, оилавий қадриятларга путур етказувчи ижтимоий хулқ намуналарини иделлаштириш, этник ва динлараро низоларни келтириб чиқаришга қаратилган ҳаракатларни тушуниш лозим.