TIBBIY TERMINLAR LUG'ATINI YARALISHIDA LINGVISTIK TADQIQOTLAR - Alimatova , Sevaraxon (University Research Base, 2024)
Ushbu maqola tibbiy terminlar lug‘atini yaratishda lingvistik tadqiqotlarning ahamiyatini o‘rganadi. Tibbiy terminologiya xalqaro tibbiyot va ilmiy muloqotda muhim rol o‘ynaydi. Yunon va lotin tillariga asoslangan tibbiy atamalar dunyoning ko‘plab mintaqalarida keng qo‘llaniladi, lekin zamonaviy davrda yangi terminlar yaratilishi jarayoni davom etmoqda. Lingvistik tadqiqotlar tibbiy terminlarning to‘g‘ri tarjimasi, unifikatsiyasi, etimologiyasi va morfologik tahlilini ta’minlaydi. Ushbu tadqiqotlar, shuningdek, sinonimiya, polisemiya va o‘zlashmalarning to‘g‘ri qo‘llanilishini kafolatlaydi. Tibbiy atamalar lug‘atlari tibbiyot mutaxassislariga terminlarni aniq tushunish va qo‘llashda yordam beruvchi muhim vosita hisoblanadi.