TIBBIYOT MUASSASALARIDA QQS MA’MURCHILIGINI TAKOMILLASHTIRISH MASALALARI - Po’latov Sherzodbek (University Research Base, 2024)
Mazkur tezisda Qo‘shilgan qiymat solig‘i (QQS) ma'murchiligini takomillashtirish masalalari tahlil qilingan. QQS davlat byudjetiga tushumlarning muhim manbai bo‘lib, uning samarali boshqarilishi iqtisodiy barqarorlik va davlat moliyasining mustahkamlanishiga hissa qo‘shadi. Tezisda soliq tizimini raqamlashtirish, elektron hisob-faktura tizimini joriy etish va soxta hisob-fakturalar bilan bog‘liq muammolarni bartaraf etish orqali QQS yig‘imlarining oshirilishi masalalari ko‘rib chiqilgan. Shuningdek, soliq to‘lovchilar bilan samarali hamkorlikni rivojlantirish, audit va nazorat tizimlarini kuchaytirish hamda xalqaro tajribalarni milliy tizimga moslashtirishning ahamiyati ta’kidlangan. Ushbu chora-tadbirlar soliq yig‘imlarini oshirish, soliq jarayonlarining shaffofligini ta’minlash va soliq to‘lovchilar uchun qulaylik yaratishga qaratilgan bo‘lib, mamlakat iqtisodiyoti uchun ijobiy natijalar berishi kutilmoqda.