TABIIY IMMUNOSTIMULYATOR ISHLAB CHIQARISHDA VAKUUMLI EKSTRAKTORDAN FOYDALANISH - Razzakov Nabijon Alijonovich; Ortikov MuhammadibrohimMusojonovioch; Axmadjonov Qudratillo Mashrabboy o’g’li (University Research Base, 2024)
Kamqonlik kasalliklarini oldini olish hamda davolash maqsadida tabiiy dorivor o’simliklardan foydalanish eng zararsiz usullardan hisoblanadi. Serquyosh O’zbekiston iqlimida yetishtirilgan ha’matak (Rosa canina.L) hamda qora zirk (Berberis oblonga Schneid ) o’simliklari mevalaridan foydalanish mumkin. Mevalar tarkibidagi biologik faol birikmalarni ko’proq ajratib olish uchun vakuumli ekstraktor TN-300 dan foydalanish va uning afzalliklari berildi. Bundan tashqari ekstraksiyaning eng optimal sharoiti ishlab chiqildi.