BULUTLI TEXNOLOGIYALARNING TA’LIMDAGI RO‘LI - Yo‘ldashev Axrorjon; Isoxonova Mashhura; Elmurodov Mukhammadkodir (University Research Base, 2024)
So‘nggi yillarda ta’limga bulutli texnologiyalarning integratsiyasi talabalar va o‘qituvchilarning axborot bilan o‘zaro munosabatini o‘zgartirdi. Bulutli hisoblash internetga ulangan har qanday qurilmadan resurslar va o‘quv materiallaridan uzluksiz foydalanish imkonini beradi, bu esa yanada moslashtirilgan va moslashuvchan o‘rganish tajribasini taqdim etadi. Ta’limda bulutli texnologiyalardan foydalanish, shuningdek, talabalar va o‘qituvchilar o‘rtasidagi hamkorlikni inqilob qildi, bu real vaqt rejimida muloqot qilish va hujjatlar va loyihalarga umumiy kirish imkonini berdi. Raqamli landshaftni kezishda davom etar ekanmiz, bulutli texnologiyalarning ta’limdagi rolini tushunish texnologiyaning ta’lim natijalarini oshirish imkoniyatlarini maksimal darajada oshirish uchun juda muhimdir. Ushbu maqolada bulutli texnologiyalarning ta’limdagi roli ko’rib chiqiladi.