DVIGATELNING ATROF-MUHIT KO‘RSATKICHLARINI YAXSHILASH UCHUN VODORODDAN QO‘SHIMCHA SIFATIDA FOYDALANISH - J.F. Ismatov; X.A. Qurbonov (University Research Base, 2024)
Ichki yonuv dvigatellari (IYoD) silindridagi yoqilg‘ining to‘liq yonishiga ta’sir qiluvchi juda muhim omil bu yonish kamerasi devorlari va ishchi suyuqlik o‘rtasida intensiv issiqlik almashinuvidir. Yonmay qoladigan CnHm uglevodorodlari bu qatlamda hosil bo‘laishi atmosferaning yomonlashuviga olib keladi. Yangi zaryadga vodorodning mikro aralashmalarini qo‘shilishi ichki yonuv dvigatelining silindrida va devor qismlarida yonish jarayonini kuchayishi tufayli “sovuq” qatlamning qalinligini sezilarli darajada kamaytirishi mumkin. Transport vositalarining bortida vodorodni ishlab chiqarish va undan dvigatelning standart yoqilg‘isiga mikroqo‘shimcha sifatida foydalanish yuqori qulayliklarni bera oladi.