O‘ZBEKISTONDA TURIZM BOZORINI DIVERSIFIKATSIYA QILISHDA SMART MUTAXASISLIK O‘RNI - Sultonova Yulduzxon Kamoldinovna (University Research Base, 2024)
Bugungi kunda O‘zbekiston zamonaviy texnalogiyalar hamda inovatsion loyihalar orqali rivojlantirilmoqda. Huddi shunday inovatsion loyihalardan biri smart mutaxasislik turizm bozorini diversifikatsiya qilishga yordam beradigan yangi bir qadamni ifodalaydi. Bu, turistlarni qo‘llab-quvvatlash, ularga xizmat ko‘rsatish va sayohatlarni qulay va kuchli qilish uchun texnik ta’minot va ma’lumotlar bazasini o‘rganishni va qo‘llab-quvvatlashni taminlaydi. Hamda, turistlar uchun eng muhim mahsulotlar, xizmatlar va turli xil imkoniyatlarni joriy qilish uchun strategiyalarni ishlab chiqadi. Bu, O‘zbekistonda turizm mutaxasislarining professional darajasini oshirish va mamlakatni global turizm bozorida raqobatbardosh qilishga yordam beradi.