QO’SH TARTIBLI HILFER DIFFERENSIAL OPERATOR QATNASHGAN YUQORI TARTIBLI TENGLAMA UCHUN KOSHI MASALASI - B. H. Toshtemirov (University Research Base, 2024)
So‘nggi o‘n yilliklar davomida kars tartibli differensial tenglamalar o‘zining amaliyotga tatbiqlari va modellashtirishdagi qulayligi tufayli matematikaning muhim tarmoqlaridan biriga aylanib bormoqda [1]-[2]. Boshqa tomondan esa kasr tartibli differensial operatorlarning ko‘pgina ta’riflari va turlari taklif etilmoqda hamda ularning amaliy masalalarga tatbiqlari o‘rganilmoqda. Xususan, Riman-Liuvil, Kaputo va Hilfer operatorlari shular jumlasidan.