KICHIK BIZNESDA INSON RESURSLARIDAN SAMARALI FOYDALANISH MEXANIZMLARI - Yusupov Abbosxon (University Research Base, 2024)
Ushbu maqolada kichik biznesda inson resurslaridan samarali foydalanishning muhim mexanizmlari ko‘rib chiqiladi. Raqobatbardosh kichik biznes muhitida cheklangan ishchi kuchi salohiyatini optimallashtirish barqaror o‘sish va muvaffaqiyat uchun muhim ahamiyatga ega. Maqolada aniq muloqot, doimiy trening va rivojlanish, ijobiy ish madaniyatini yaratish va xodimlarning samarali ish faoliyatini e’tirof etish kabi asosiy strategiyalar aniqlangan va tahlil qilingan. Ushbu mexanizmlar xodimlarni tashkiliy maqsadlarga muvofiqlashtirish, malaka oshirish, hamkorlikni rivojlantirish va xodimlarning qoniqishini ta’minlash uchun zarurdir.