TIBBIY TURIZMNING SHAKLLANISHI, RIVOJLANISH BOSQICHLARI HAMDA O`ZBEKISTONDA TIBBIY TURIZMNI RIVOJLANTIRISHDA INNOVATSION YONDASHUV - Umarov Omonjon; Mirzaboyeva Muslima (University Research Base, 2024)
Maqolada dunyoning eng rivojlangan sohasi – turizm, aynan tibbiy turizm tarmog`i alohida yoritilgan. Unda tibbiy turizmning rivojlanish tarixi, Amerika, Yevropa hamda uning Osiyodagi ko`lami, tibbiy turistlarning asosiy muammolari va uning yechimi, O`zbekistonda tibbiy turizm, shuningdek, yangi “exchange program in medical tourism” ni tibbiyot oliygohlari bilan hamkorlikda tadbiq etish bilan bog`liq taklif, mulohazalar keltirilgan.