MADANIY TURIZMDA EKSKURSIYANING AHAMIYATI - Umarov Omonjon; To’xtanazarova Mohinur (University Research Base, 2024)
Bugungi kunda madaniy turizmda ekskursiyaning ahamiyati, uning iqtisodiy, siyosiy, salbiy va ijobiy omilllarini o‘rganish. Ekskursiyalar madaniy turizmda muhim o‘rin tutib, tashrif buyuruvchilarga o‘zlari tashrif buyurgan joyning madaniyati bilan tanishish va tajriba o‘tkazish imkoniyatini beradi. Ekskursiyalarning eng muhim afzalliklaridan biri shundaki, ular tashrif buyuruvchilarga mahalliy madaniyatni chuqurroq tushunishlariga yordam beradi. Bilimli gid tashrif buyuruvchilarga ular tashrif buyuradigan joyning tarixi, urf-odatlari va an'analari haqida ma'lumot berishi mumkin.