ILMIY TURIZM VA UNING YEVROPA DAVLATLARIDA RIVOJLANISHI - Umarov Omonjon; To’xtanazarova Mohinur (University Research Base, 2024)
Ushbu maqolada ilmiy turizmning turizm sanoatidagi o'rni, hozirda paydo bo'layotgan yangi manzillari va Yevropa davlatlaridagi rivojlanishi ko'rib chiqildi. Shu jumladan, xalqaro konferensiyalar, ilmiy uchrashuvlar, sessiya va treninglarning o'rni haqida ma’lumotlar berilgan. Bundan tashqari ushbu turizm turida bo'layotgan bellashuvlar, yaratilinayotgan metod-modellar va kelajakda paydo bo'lishi mumkin bo'lgan turlari o'rganildi.