KICHIK BIZNESNING IQTISODIY TARAQQIYOTDAGI O‘RNI: ULARNING MAHALLIY VA MILLIY IQTISODIYOTGA QO‘SHGAN HISSASI - Tashxodjayev Abdurasul Abdulmansurovich (University Research Base, 2024)
Ushbu tadqiqotda kichik biznes ham milliy va mahalliy miqyosda iqtisodiy rivojlanishida ahamiyatga ega. Turli mintaqalar va mamlakatlar ma’lumotlarini o‘rganish orqali ushbu tadqiqot kichik biznesning iqtisodiy o‘sish, ish o‘rinlari yaratish, innovatsiyalar va boylik taqsimotiga ta’sirini tahlil qilinadi. Qiyosiy tahlil kichik biznes xususiyatlari, jumladan, ularning hajmi, sanoat taqsimoti va geografik joylashuvi ularning iqtisodiy ta’siriga qanday ta’sir qilishini o‘rganadi. Bundan tashqari, tadqiqotda turli sharoitlarda kichik biznesni rivojlantirishga ko‘maklashish siyosati va qo‘llab-quvvatlash mexanizmlarining samaradorligi o‘rganiladi, ilg‘or tajriba va olingan saboqlar aniqlanadi. Ushbu tadqiqot natijalari kichik biznesning iqtisodiy rivojlanishdagi rolini yaxshiroq tushunishga va ularning o‘sishi va barqarorligini rag‘batlantirishga qaratilgan siyosiy qarorlar qabul qilinishiga yordam berishi kutilmoqda. Oxir oqibat, tadqiqot siyosatchilar, biznes egalari va boshqa manfaatdor tomonlarni iqtisodiy o‘sish va farovonlik dvigatellari sifatida kichik biznes salohiyatidan foydalanish uchun foydali ma’lumotlar bilan ta’minlashga qaratilgan.