BANK SEKTORINI ISLOH QILISH VA MOLIYAVIY BARQARORLIK OXIRGI MOLIYAVIY INQIROZLARDAN SABOQLAR - Tashxodjayev Abdurasul Abdulmansurovich (University Research Base, 2024)
Tadqiqotda so‘nggi moliyaviy inqirozlardan olingan saboqlarga e’tibor qaratgan holda bank sektorini isloh qilish harakatlari va moliyaviy barqarorlik o‘rtasidagi bog‘liqlikni o‘rganishga qaratilgan. Tadqiqot bank sektorini isloh qilish asosini tashkil etuvchi nazariy asoslar haqida umumiy ma’lumot berish, me’yoriy-huquqiy baza, kapital talablari va risklarni boshqarish amaliyoti kabi asosiy tushunchalarni yoritib berishdan boshlanadi. Keyinchalik tadqiqot so‘nggi yigirma yildagi moliyaviy inqirozlar masalan global moliyaviy inqiroz va undan keyingi mintaqaviy inqirozlar bo‘yicha tanlangan amaliy tadqiqotlar tahlilini o‘rganadi. Ushbu inqirozlarni qiyosiy tahlil qilish orqali tadqiqot bank sektoridagi tizimli beqarorlikka olib kelgan umumiy qonuniyatlar, zaifliklar va tartibga solish kamchiliklarini aniqlashga harakat qilinadi.