O‘ZBEKISTONDA MAKTAB TA’LIMINI XUSUSIYLASHTIRISH VA PISA TESTIGA TAYYORLASH MASALALARI - Jumanova , Shahnoza Ikromjonovna; Odilova Maxliyoxon (University Research Base, 2024)
Ushbu maqola O‘zbekistondagi ta’lim sohasidagi o‘zgarishlarni o‘rganadi, maktab ta’limini xususiylashtirish va PISA testiga bir vaqtda tayyorgarlik ko‘rish natijasida yuzaga kelgan muammolar va imkoniyatlarga e’tibor qaratadi. Innovatsiyalar va adolat o‘rtasidagi nozik muvozanatni o‘rganar ekan, muhokama ijtimoiy-iqtisodiy nomutanosiblik, sifatni ta’minlash va mustahkam me’yoriy-huquqiy bazaga bo‘lgan ehtiyoj haqidagi xavotirlarni qamrab oladi. O‘zbekiston ushbu ta’lim odisseyini kezar ekan, maqola global miqyosda raqobatbardosh ta’lim tizimi uchun xususiy va davlat institutlari o‘rtasidagi hamkorlikni rivojlantirishga qaratilgan nuansli yondashuv muhimligini ta’kidlaydi.