DEMOGRAFIK KO‘RSATKICHLAR VA ISHSIZLIK ORASIDAGI BOG‘LIQLIKNING EKONOMETRIK TAHLILI - Nuritdinov Jalolxon; Xolmatov Umidjon (University Research Base, 2024)
Ushbu maqolada O’zbekiston Respublikasi aholi sonining 2000-2022-yillar orasidagi soni va shu yillardagi O’zbekistondagi ishsizlikni bir -biriga ta’siri yoritiladi.Bilamizki bugungi kunda texnika-texnologiya va suniy intelekt tobora rivojlanib ko’plab sohadalar robotlashib, inson resurslariga bo’lgan talab ham kamayib ketmoqda.Bundan tashqari esa aholi soni ham tobora ortib bormoqda.Shuning uchun ham ushbu statishtik ko’rsatkichlar ustida tadqiqot olib borildi,va bir nechta misollar yordamida yaqin kelajakdagi aholi soni va ishsizlik ko’lami aniqlanadi.