AXBOROT IQTISODIYOTI VA ELEKTRON TIJORAT SOHALARIDA YARATILGAN YALPI QO‘SHILGAN QIYMAT HAJMINI BAHOLASH - Nuritdinov Jalolxon Tursunboy o‘g‘li; Xamzaliyev Furqatjon G’ofurjon o’g’li; Elmurodov Mukhammadkodir Nurmuhammad o’g’li (University Research Base, 2024)
Bu maqolada O’zbekistonning 2015-yildan 2022-yilgacha bo’lgan oraliqdagi Axborot iqtisodiyoti va elektron tijorat sektori umumiy daromadlari va AKT xizmatlari daromadlarining Stat.uz saytidan olingan ko’rsatkichlari asosida, AKT xizmatlarining Axborot iqtisodiyotiga ta’siri ochib berilgan. Maqolani yoritishda Ekonometrik tahlil usulidan foydalanildi va uning yordamida ekonometrik model tuzildi, hamda modelning qanchalik ishonchliligi o’rganildi.