KAMERAL SOLIQ TEKSHIRUVLARINI O‘TKAZISH TARTIBI TAHLILI - Mexmonaliyev Ulug’bek Erkinjon o’g’li; Abdug‘ofurov Muhammadiyor Madaminjon o‘g‘li (University Research Base, 2024)
Mamlakatimizda korxona va tashkilotlarning faoliyatini tekshirib, bu korxona va tashkilotlarning soliq to‘lashdan bosh tortmasligi, statistik faoliyati haqidagi ko‘rsatkichlarini, ya’ni daromad solig‘i, qo‘shimcha qiymat solig‘i, foyda solig‘i, aksiz solig‘ kabilarning to‘g‘ri kiritilganligini tekshirish uchun ham kameral soliq tekshiruvlarini olib borish lozimdir. Shuning uchun ham ushbu yakuniy loyiha ishida mamlakatimizning soliq tizimidagi kameral soliq tekshiruvlarini o‘tkazish tartibini takomillashtirish bo‘yicha izlanish olib borildi. Tadqiqotdan asosiy ko‘zlangan maqsad, kameral soliq tekshiruvlarida yo‘l qo‘yilayotgan kamchiliklarni aniqlab, bu kamchiliklarni bartaraf etish chora-tadbirlarini ishlab chiqish hisoblanadi.