RAQAMLI IQTISODIYOTNI IQTISODIY O‘SISHGA TA’SIRI - Farmonov Ilhomjon Iqboljon o‘g‘li (University Research Base, 2024)
Bu tezisda, milliy iqtisodiyotning rivojlanishi va barqarorligi muhim ahamiyatga egaligi va uning asosiy omili sifatida iqtisodiy o'sish ko'rsatilgan. Mamlakatlarning iqtisodiy o'sishning asosiy qobiliyatlarini, fan-texnika taraqqiyotini, raqamli iqtisodiyotni va global integratsiyani muhokama qiladi. Ushbu tezisda, raqamli iqtisodiyot va texnologiyalar ko'payib borishining milliy iqtisodiyotning rivojlanishiga va global bozorlar bilan integratsiyasiga qanday ta'sir etishi tushuntiriladi. Avvalgidek, milliy strategik rejalarni yaratish va raqamli infrastruktura va innovatsiyalarni oshirishning strategik ahamiyati ko'rsatiladi. Shunday qilib, tezisda milliy iqtisodiyotning rivojlanishida raqamli iqtisodiyot va texnologiyalar ustida bo'lgan investitsiyalar va hamkorlikning muhim roli haqida ma'lumot beradi.