O‘ZBEKISTON FOND BOZORIDA INVESTITSION FAOLIYATINI RIVOJLANTIRISH - Axmedova Mushtaribegim (University Research Base, 2024)
O‘zbekistonda fond bozori infratuzilmasi mustaqil, ilmiy tadqiqot obyekti sifatida yetarlicha o‘rganilmaganligi va omma ichida jadal rivojlanlanmaganligi, O‘zbekistonda fond bozorlarini rivojlantirish dolzarbligni asoslaysi. Bugungi kunda investorlar O‘zbekiston bozorida jozibador daromad olish imkoniyatlarini tobora ko‘proq tan olishayotganligi fond bozori rivojlantirilayotganligidan dalolat beradi. O‘zbekistonda fond bozori sezilarli yutuqlarga erishgan bo‘lsa-da, muammolar hali ham saqlanib turibdi. Qimmatli qog‘ozlar bozori iqtisodiy o‘sishning muhim vositasidir, chunki u jamg‘armalarni sarmoyaga aylantirish qobiliyatiga ega. Investorlik qilish uchun ta’limda fanlarni chuqurlashtirish, bozor likvidligi va korporativ boshqaruv standartlarini oshirish kabi masalalarni doimiy takomillashtirish asosiy nuqta hisoblanadi. Biroq, bu muammolarni hal etish uchun ilmiy-amaliy tadqiqotlar yetarlicha olib borilgani yo‘q. Fond bozorini rivojlanishi kelgusida amalga oshiriladigan innovatsiyalar, hamkorlik va barqaror o‘sish imkoniyatlarini taqdim etadi va mavzuning qanchalik dolzarbligini belgilaydi.