BOSHLANG‘ICH SINF ONA TILI DARSLARIDA KELISHIK QO‘SHIMCHALARI USTIDA ISHLASH USULLARI - Valiyeva Nargiza Athamboyevna; Nazarova Mashhura (University Research Base, 2024)
Ushbu maqolada boshlang‘ich sinf o‘quvchilari o‘rtasida kelishik shakllarining noto‘g‘ri qo‘llanilishi, bunga sabab bo‘luvchi omillar va ularning yechimlari haqida so‘z boradi. Shuningdek, har xil dialektlarda kelishik qo‘shimchalarining turli variantlari uchrashi, ularning xususiyatlari har xil bo‘lishi mumkin. Shu sababli ham ularni adabiy me’yor nuqtayi nazaridan o‘rganish tilning noaniq jihatlarini aniqlashga yordam beradi, bu esa mazkur mavzuning dolzarbligini ta’minlashi haqida fikr yuritilgan.