“KADRLAR TAYYORLASH MILLIY DASTURI” – O‘ZBEKISTONDA TA’LIM TIZIMINI ISLOH QILISHNING ASOSI - Turgunova Shaxlo Matmurodovna (University Research Base, 2024)
Maqolada O‘zbekiston Respublikasida uzluksiz ta’lim tizimining faoliyati davlat ta’lim standartlari, turli darajadagi ta’lim dasturlarining uzluksizligi asosida ta’minlanadi va ta’lim turlari haqida, xalqning boy intellektual merosi va umuminsoniy qadriyatlar, zamonaviy madaniyat, iqtisodiyot, fan, texnika va texnika yutuqlariga asoslangan mukammal kadrlar tayyorlash tizimini shakllantirilishi haqida so‘z boradi. Dastur, xorijiy tajribadan o‘rganilgan asosiy usullar va pedagogik yondashuvlar yordamida ta'lim samaradorligini oshirish imkoniyatlarini ta'minlaydi. Uning asosiy maqsadi ta'lim tizimini rivojlanish va yangilanishga o‘rgatishdir. Bunda ta'lim muassasalarining barcha darajalarini olib keladi, shunda o‘quvchilardan boshlab, o‘qituvchilar va ma'muriyatgacha. Milliy dastur, yangi yondashuvlar va texnologiyalar o‘rganish uchun imkoniyatlar yaratadi, hamkorlik orqali ta'lim amaliyotining rivojlanishini rag‘batlantiradi va O‘zbekistonning mamlakat sifatida inson kapitalini rivojlantirish uchun samarali sarmoyalar qilishga imkon beradi.