ETNONIMLAR DERIVATSIYASI - J.U.Yuldashev (University Research Base, 2025)
Ushbu maqolada O‘zbekiston Respublikasi hududi toponimiyasining katta qismini tashkil etgan etnotoponimlar uchun asos bo‘lgan ayrim etnonimlar haqida mulohaza yuritilgan, shuningdek, bu etnonimlarning etimologiyasi, paydo bo‘lishi, shakllanishi va derivatsion xarakterga ega turlari haqida fikr bildirilgan.