ONA TILI DARSLARIDA INTERFAOL METODLARDAN FOYDALANISH - Parpiyev Odil Olimovich; Olimova Muazzamxon (University Research Base, 2024)
Maqolada boshlang‘ich sinflarda ona tili o‘qitish metodikasida qo‘llaniladigan interfaol metodlar haqida so‘z boradi. Ona tilidan beriladigan o‘quv materialini o‘quvchilar aniq tushunishi va puxta o‘zlashtirishiga, ulardan olgan bilimlarini amaliyotda tatbiq eta olishga va o‘quvchilarnng umumiy taraqqiyotiga, ya’ni ularning zehnini, xotirasini, kuzatuvchanligini, yodda saqlashini, mantiqiy tafakkurini, ijodiy o‘ylashini, nutqini o‘stirishga yordam beradigan metod va vositalarni ishlab chiqish haqida fikr yuritilgan.