KICHIK BIZNES VA MAHALLA INSTITUTLARI HAMKORLIGINING HUDUDIY IQTISODIY RIVOJLANISHGA TA’SIRI - Мurоtоv, Nodir (University Research Base, 2025)
Ushbu maqolada kichik biznes subyektlari va mahalla institutlari o‘rtasidagi hamkorlikning shakllanishi, rivojlanish yo‘nalishlari va ularning hududiy iqtisodiy rivojlanishga ko‘rsatadigan ta’siri tahlil qilinadi. Tadqiqotda mahalliy iqtisodiyotda kichik biznesning roli, hududiy resurslardan samarali foydalanish, hududiy infratuzilma va xizmatlar sohasi rivoji bilan bog‘liq jihatlar o‘rganiladi. Shuningdek, ijtimoiy innovatsiyalar asosida mahalla va kichik biznes integratsiyasi natijasida yuzaga keluvchi sinergik ta’sirlar ham ko‘rib chiqiladi. Maqola mahalla va kichik biznesning o‘zaro aloqalarini mustahkamlash orqali barqaror hududiy rivojlanishni ta’minlash bo‘yicha amaliy tavsiyalarni ilgari suradi.