KICHIK ISHLAB CHIQARISH KORXONALARIDA SIFAT STANDARTLARI VA ULARNING SAMARADORLIGI - Kuvatov, Jur’atbek (University Research Base, 2025)
Ushbu maqolada kichik ishlab chiqarish korxonalarida sifat standartlarining joriy etilishi va ularning ishlab chiqarish samaradorligiga ta’siri tahlil qilinadi. Sifat menejmenti tizimlari, xususan, ISO 9001, HACCP va boshqa xalqaro standartlarning kichik korxonalar uchun joriy etilishi natijasida mahsulot sifati, mijozlar ishonchi va ichki jarayonlar samaradorligi qanday o‘zgarishi ilmiy asosda ko‘rib chiqiladi. Maqolada mahalliy va xorijiy tajribalar solishtiriladi, kichik biznes subyektlarida sifatni boshqarish bilan bog‘liq muammolar va ularni hal etish mexanizmlari taklif etiladi. Yakunda sifat standartlari asosida barqaror rivojlanish va eksportbop mahsulot yaratishning amaliy jihatlari yoritiladi.