IJTIMOIY TARMOQLAR VA TEXNOLOGIYALAR BOLANING PSIXOLOGIYASIGA TA’SIRI - Tursunboyeva, Uminiso (University Research Base, 2025)
Mazkur maqolada bolalar bog‘chasida nutqiy o‘yinlar orqali muloqot ko‘nikmalarini rivojlantirish masalasi ko‘rib chiqilgan. Nutqiy o‘yinlarning ahamiyati, ularning turlari va bolalar nutqini rivojlantirishdagi o‘rni tahlil qilinadi. Tadqiqot natijalari shuni ko‘rsatadiki, o‘yinlar bolaning so‘z boyligini oshirish, fikrlash qobiliyatini shakllantirish hamda kommunikativ kompetensiyasini rivojlantirishga xizmat qiladi. Bolalar o‘yin jarayonida tilni samarali ravishda o‘rganib, muloqotda ishtirok etishga tayyor bo‘ladilar, bu esa ularning umumiy rivojlanishiga ijobiy ta'sir ko‘rsatadi.