NEMIS TILIDAN O‘ZBEK TILIGA SHE'RIY TARJIMA MUAMMOLARI: TA'RIF, TASNIF, TAHLIL VA TAKLIF - Abduxalilova, Dilobar (University Research Base, 2025)
Mazkur maqolada nemis tilidan o‘zbek tiliga she’riy tarjima jarayonida yuzaga keladigan turli muammolar tahlil qilinadi. She’riy tarjima nafaqat tilshunoslik, balki madaniyatshunoslik va adabiyotshunoslik sohalarini ham o‘z ichiga oladi. Muallif she’riy tarjimaning nazariy asoslarini ochib beradi va tarjima jarayonida yuzaga keladigan lingvistik, madaniy va poetik qiyinchiliklarni batafsil ko‘rsatadi. Bu qiyinchiliklar orasida tilning grammatik tuzilishi, ma’nolarni ifodalashdagi farqlar, madaniy aloqalar va stilistik farqlar alohida o‘rin tutadi. Maqolada she’riy tarjima jarayonida til va madaniyat o‘rtasidagi muvozanatni saqlashning ahamiyati ta’kidlanadi.