INNOVATSION TA’LIM RIVOJI DAVRIDA BO‘LAJAK BOSHLANG‘ICH SINF O‘QITUVCHILARINI TAYYORLASHDA PEDAGOGIK INNOVATSIYALAR - Muqimjonova, Nilufarxon (University Research Base, 2025)
Bugungi zamonaviy ta’lim tizimining har qaysi bo‘g‘inida pedagogik innovatsiyalarning faolligini ko‘rish mumkin. Shuning uchun davr talabidan kelib chiqqan holda, ushbu maqolada boshlang‘ich sinf o‘qituvchilarini tayyorlashda pedagogik innovatsiyalarning ahamiyati; ularni ta’lim jarayonlariga to‘g‘ri talqin etishda ko‘rsatma beruvchi normativ hujjatlar va ularning maqsadi; mahalliy olimlar va xorijiy mutaxassislarning ilmiy izlanishlarida pedagogik innovatsiyalarga bo‘lgan e’tibor, fikr va mulohazalar, qarashlar, ilgari surilgan g‘oyalar hamda natijalar; bo‘lajak boshlang‘ich sinf o‘qituvchilarining innofatsion faoliyatida pedagogik innovatsiyalarning roli; bo‘lajak boshlang‘ich sinf o‘qituvchilarining kelajakda ish tajribasini oshirishdagi ahamiyati to‘g‘risidagi so‘z yuritildi. Fikr-mulohazalarni bayan qilishda muammo yuzasidan o‘rganilgan bir qator olimlarning ilmiy izlanish natijalariga, turli adabiyot va materiallarga murojaat qilindi.