O‘ZBEKISTON TA’LIM TIZIMIDA PISA TESTINING ISTIQBOLLARI - Odilova Maxliyoxon (University Research Base, 2024)
Ushbu maqolada O‘zbekiston ta’lim tizimi doirasida Xalqaro talabalarni baholash dasturini (PISA) amalga oshirishning maqsadga muvofiqligi va oqibatlari baholanadi. U potentsial imtiyozlarni o‘rganadi, jumladan, talabalar samaradorligini taqqoslash va dalillarga asoslangan siyosat qarorlarini xabardor qilish, shuningdek, madaniy moslashuv va logistika cheklovlari kabi muammolar. Ushbu muammolarni strategik jihatdan yechish orqali O‘zbekiston ta’lim tizimini isloh qilish va global raqobatbardoshligini oshirish uchun PISA testidan foydalanishi mumkin. Oxir oqibat, PISA muvaffaqiyatli integratsiyalashuvi O‘zbekistonni ta’lim sohasidagi ilg‘orlik va xalqaro e’tirofga olib chiqish salohiyatiga ega.