TIL VA ADABIYOT O‘QITISHDA MUAMMO VA YECHIMLAR - Maksimova, Zeboxon (University Research Base, 2025)
Ushbu maqolada til va adabiyot fanlarini o‘qitishda uchraydigan asosiy muammolar va ularning еchimlari tahlil qilinadi. O‘quvchilarning kitobxonlikka bo‘lgan qiziqishining pasayishi, interaktiv metodlarning еtarli qo‘llanilmasligi, adabiy asarlarni tahlil qilishdagi bilim va ko‘nikma kamchiliklari, tarixiy-adabiy kontekstga e’tiborning pastligi, baholash tizimi va rag‘batlantirish muammolari kabi masalalar ko‘rib chiqiladi. Har bir muammo bo‘yicha zamonaviy pedagogik yondashuvlar asosida еchimlar taklif etiladi. Shuningdek, til va adabiyot fanlarini o‘qitishda innovatsion metodlarni joriy etish, o‘quvchilarning ijodiy fikrlashini rivojlantirish va ularni mustaqil o‘rganishga yo‘naltirish zarurligi ta’kidlanadi. Maqola o‘qituvchilar, ta’lim muassasalari rahbarlari va ta’lim tizimi mutaxassislari uchun amaliy tavsiyalarni o‘z ichiga oladi.