ADABIYOT FANINI O‘QITISHDA STEAMNI JORIY ETISH - Asqarov, Dilmurod (University Research Base, 2025)
Mazkur maqolada adabiyot fanini o‘qitishda STEAM yondashuvining nazariy va amaliy jihatlari tahlil etiladi. Fanlararo integratsiya orqali talabalar ijodiy fikrlash, tanqidiy tahlil hamda texnologik vositalardan oqilona foydalanish ko‘nikmalarini egallashlari mumkinligi yoritiladi. Matn tahlili, san’at, muhandislik, ilm-fan va matematikani birlashtirish yo‘li bilan badiiy asarlar mazmunini chuqurroq idrok qilishga erishish imkoni aniqlanadi. Pedagogika sohasidagi innovatsion imkoniyatlar ham ko‘rib chiqiladi. Shuningdek, integratsiyalashgan o‘qitish amaliyotining samaradorligini oshirish borasida muayyan zamonaviy pedagogik tavsiyalar ham ilgari suriladi.