UZR NUTQIY AKTINING LINGVOKULTUROLOGIK TADQIQI - Murotova, Dilnoza (University Research Base, 2025)
Ushbu maqolada uzr nutqiy aktining lingvokulturologik jihatlari tahlil qilingan. Muallif uzr so‘zlash holatlari va ularning lingvistik shakllarini o‘zbek tilida ko‘rib chiqadi hamda bu hodisaning madaniy kontekstdagi o‘rnini yoritadi. Tadqiqotda uzr ifodalarining pragmatik vazifalari, ijtimoiy vazifasi va kommunikativ samaradorligi masalalari ko‘rib chiqiladi. Shuningdek, uzr aktining boshqa madaniyatlardagi ifoda shakllari bilan o‘zaro solishtirmasi ham berilgan. Maqolada lingvokulturologik yondashuv asosida uzr aytish madaniyatining o‘zbek ijtimoiy hayotidagi ahamiyati yoritiladi.