ALISHER NAVOIYNING TA’LIMIY-PEDAGOGIK QARASHLARI - Kobilova, E’zozxon (University Research Base, 2025)
Mazkur maqolada Alisher Navoiy ijodidagi ta’limiy-pedagogik qarashlar tahlil qilingan. Uning asarlarida yosh avlodni tarbiyalash, ularning ma’naviy va intellektual kamolotini ta’minlash masalalariga bo‘lgan yondashuvlari şerh etilgan. Maqolada Navoiy qarashlarining zamonaviy ta’lim tizimi uchun ahamiyati ham muhokama qilingan. Alisher Navoiyning ustoz-shogird munosabatlariga oid qarashlari, ilm olishni targ’ib etuvchi g’oyalari, shuningdek, uning inson kamoloti haqidagi falsafiy yondashuvlari keng qamrovli o‘rganilgan.