AHMAD DONISH ASARLARINING SHAXS MA’NAVIYATINING SHAKLLANISHIDAGI AHAMIYATI: Y.E.BERTELSNING “AHMAD KALLENING ASARLARI QO‘LYOZMALARI” MAQOLASI TAHLILIDA - Atayev, Alisher (University Research Base, 2025)
Mazkur maqola XIX asr oxiridagi Buxoro mutafakkiri Ahmad Donishning asarlarida ilgari surilgan axloqiy-falsafiy qarashlarning shaxs ma’naviyatini shakllantirishdagi o‘rnini o‘rganadi. Tadqiqot Yevgeniy Bertels tomonidan 1936-yilda yozilgan “Ahmad Kallening asarlari qo‘lyozmalari” (“Рукописи произведений Ахмада Каллэ”) nomli maqola asosida olib boriladi. Har bir asosiy fikr muayyan tarixiy kontekstda Ahmad Donishning iqtiboslariga bilan asoslanib, ularga Bertelsning bahosi va zamonaviy tahliliy yondashuv orqali izoh beriladi.