ARABIY SO‘ZLAR VA POETIK IFODALARNING “LAYLI VA MAJNUN” DOSTONIDA AKS ETISHI - Rayhonoy , G‘oyibboyeva (University Research Base, 2025)
Ushbu maqolada o‘zbek tiliga o‘zlashgan arabiy so‘zlar, ularning o‘zlashish sabablari va arab harflariga asoslangan tashbeh, kitobat kabi she’riy san’atlar bilan bezalgan bir nechta baytlar tahlilga tortilgan. Alisher Navoiyning ko‘plab asarlari , devonlaridan o‘rin olgan baytlari yuqorida sanab o‘tilgan go‘zal she’riy san’atlar ila o‘zgacha rang olgan. Quyida Alisher Navoiy ,,Xamsa‘‘sida o‘ziga xos o‘rin egallagan ,,Layli va Majnun‘‘ dostonidagi arab harflari va ular bilan bezalgan baytlar haqida so‘z yuritiladi.