MAKTABGACHA TA’LIM TASHKILOTLARIDA XALQ O‘YINLARI TEXNOLOGIYALARIDAN FOYDALANISHNING O‘ZIGA XOS TEXNIKASI - Muhammadjonov Muslimbek Muhsinjonovich; Faxriddinova Asila Hoshimjonovna (University Research Base, 2024)
Ushbu maqola, milliy xalq o‘yinlari va milliy urf odatlarimizni o‘zida mujassamlangan O‘zbek xalq o‘yinlari, ularning jamiyatdagi va yosh avlodni tarbiyalashda tutgan ahamiyati haqida so‘z boradi. Xalq o‘yinlari orqali makatabgacha ta’lim yoshdagi tarbiyalanuvchilariga samarali o‘rgatish, bolalarda milliy o‘yinlar orqali milliyligimizni chuqurroq anglatish ko‘zda tutilgan. O‘zbek milliy harakatli o‘yinlari o‘tmishda ajdodlarimizning kundalik turmush – tarzi nimalardan iborat ekanligini anglashdan iborat. Xalq o‘yinlari orqali bolalarda jismoniy barkamolikni tarbiyalash va maktabgacha ta’lim tarbiyada zamonaviy jismoniy tarbiyani ma’daniyatini shakllantirishda ulkan ahamiyatga egadir.