SADRIDDIN AYNIYNING “SUDXO‘RNING O‘LIMI” ASARIDA MA’NAVIY TANAZZUL VA UNING LINGVISTIK TAHLILI - Mardanova, Mohira (University Research Base, 2025)
Sadriddin Ayniyning “Sudxo‘rning o‘limi” asarida ma'naviy tanazzulning lingvistik ifodasi, stilistik vositalar yordamida tasvirlanadi. Asarda, odamlarning axloqiy qadriyatlarining buzilishi, ichki kechinmalari va ijtimoiy tizimdagi notinchliklar til orqali yoritilgan. Stilistik vositalar — masalan, repetitsiya, metafora, antiteza, ironik ifodalar va boshqalar — asar muallifiga qahramonlarning ichki holati, muhit bilan aloqalari va ma'naviy izdan chiqishlarini o‘quvchiga etkazishda muhim rol o‘ynaydi.