АЊАМИЯТИ ТАРБИЯВИИ ЗАРБУЛМАСАЛ ВА МАЌОЛЊОИ ХАЛЌЇ - Неъматзода , Муқаддас (University Research Base, 2025)
Забон калиди њамаи мушкилию мураккабињост ва барои ҳар як нафар неъмати муқаддас аст. Мо барои тозагї ва аз харобшавї эмин нигоњ доштани забони модарї бояд кўшиши зиёд ба харљ дињем. Мушоњидаи суњбат бо одамони касбу кори гуногун, бо бачагон нишон медињад, ки бисёре аз онњо меъёри забони тољикиро риоя намекунанд, њангоми сухан рондан бисёр бањудаву бењуда забони тољикиро бо забонњои дигар олуда месозанд, гўё худро бо ин «маданиятнок» нишон медињанд.